Documente ONRC

certificat constatator logo

Valabilitatea unui certificat constatator ONRC

Ce este Certificatul Constatator ONRC și cum poți verifica valabilitatea acestuia? Află totul în acest articol despre documentul vital pentru firme.

Certificatul constatator emis de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) reprezintă un document oficial care atestă anumite date referitoare la o entitate juridică sau o persoană fizică autorizată, înregistrate în Registrul Comerțului. 

Acesta este adesea solicitat în diverse situații legale și comerciale. În acest articol, vom explora aspectele esențiale legate de valabilitatea acestui document vital.

Ce este Certificatul Constatator ONRC?

Certificatul constatator ONRC oferă informații despre firma înregistrată, cum ar fi denumirea, codul unic de înregistrare, sediul social, obiectul de activitate principal și secundar, starea firmei (activă/inactivă), precum și alte date relevante. Este un instrument indispensabil pentru confirmarea statutului legal și a datelor de identificare ale unei companii în cadrul tranzacțiilor comerciale.

Durata de valabilitate a Certificatului Constatator

(de la 30 zile la 3 luni)

Durata de valabilitate a certificatului constatator ONRC nu este fixă, aceasta variind în funcție de scopul pentru care este eliberat. În general, pentru tranzacții și cereri curente, certificatul poate avea o valabilitate de la 30 de zile până la 3 luni. Este crucial să verifici specificațiile solicitate de entitatea care cere prezentarea acestui document.

Cum să verifici valabilitatea certificatului tău constatator ONRC

Valabilitatea certificatului constatator ONRC poate fi verificată online prin portalul oficial al ONRC. Acest proces necesită introducerea numărului de înregistrare al certificatului și a codului unic de înregistrare al firmei. Următorii pași detaliați te vor ghida în verificarea online:

  • Accesează portalul oficial al ONRC.
  • Selectează opțiunea de verificare a certificatelor constatatoare.
  • Introdu numărul certificatului și codul unic de înregistrare al firmei.
  • Rezultatul va afișa statutul actual al certificatului tău.

Consecințele Expirării Certificatului Constatator

Expirarea certificatului constatator poate avea diverse implicații, în funcție de contextul în care este utilizat. De exemplu, în cazul tranzacțiilor comerciale, partenerii de afaceri pot refuza să continue procesele contractuale până la prezentarea unui certificat valid. Este esențial să îți reînnoiești certificatul înainte de expirare pentru a evita întârzierile sau complicațiile în activitățile comerciale.

FAQ – Întrebări Frecvente

  • Cum pot să obțin un certificat constatator ONRC?

Pentru a obține un certificat constatator, trebuie să completezi online formular de pe certificat-constatator-instant.ro. Va fi necesar să furnizezi informații despre firma ta și să specifici scopul pentru care ai nevoie de certificat.

  • Cât costă eliberarea unui certificat constatator?

Tariful pentru eliberarea unui certificat constatator este de 79.99 RON, unul dintre cele mai mici preţuri practicate pe piaţă. Detalii complete despre tarife sunt disponibile pe pagina noastră principală.

Distribuie:

Alte articole

Ai nevoie de un document ONRC?

Apasă pe butonul de mai jos pentru a obține un document instant.