Documente ONRC

certificat constatator logo

Furnizare Informații sau Certificat Constatator ONRC: Care este diferența?

În România, Registrul Comerțului este o instituție publică vitală, responsabilă cu înregistrarea, modificarea și radierea societăților comerciale. În timpul acestor proceduri, obținerea unui certificat este adesea necesară pentru a asigura conformitatea legală și transparența în afaceri. Există două tipuri principale de certificate emise de Registrul Comerțului: certificatul de furnizare a informațiilor și certificatul constatator de baza. Deși ambele furnizează informații despre o firmă, sunt diferențe semnificative între cele două.

Certificat de Furnizare Informații: Accesibil și Simplu

Certificatul de Furnizare Informații este alegerea preferată pentru cei care caută informații de bază la un preț accesibil. Acest certificat furnizează detalii esențiale despre o societate comercială, precum denumirea, numărul de înregistrare la Registrul Comerțului, forma juridică, capitalul social, adresa sediului social și obiectul de activitate. Costul acestui certificat este relativ redus, de obicei, în jur de 20 de lei, și poate fi obținut rapid și fără prea multă birocrație de la Registrul Comerțului.

Certificat Constatator de Bază: Detaliat și Complex

Pe de altă parte, certificatul constatator de bază este alegerea potrivită pentru cei care necesită informații detaliate și mai complexe despre o societate comercială. Acest certificat oferă detalii precum data înființării, structura acționariatului, situația juridică a firmei și posibilele litigii. Cu toate acestea, este mai costisitor decât certificatul de furnizare a informațiilor, având un preț mediu de 45 de lei. Totuși, acest certificat este adesea necesar în situații oficiale, cum ar fi obținerea de credite, semnarea de contracte sau alte proceduri legale.

Importanța Alegerii Corecte

Este important să înțelegem că certificatul de furnizare a informațiilor este destinat exclusiv informării proprii, oferind o imagine generală asupra situației curente a societății comerciale. Pe de altă parte, certificatul constatator de baza este singurul document cu valoare juridică în fața terților, fiind adesea necesar în situații oficiale.

În final, alegerea între aceste două tipuri de certificate depinde de nevoile specifice ale afacerii dvs. Dacă aveți nevoie doar de informații de bază pentru uz personal, certificatul de furnizare a informațiilor este o opțiune excelentă. Însă, dacă implicațiile legale și detalii complexe sunt necesare pentru activitățile dvs. comerciale, atunci certificatul constatator de baza este alegerea potrivită. Asigurați-vă că evaluați cu atenție opțiunile și alegeți certificatul care se potrivește cel mai bine situației dvs. individuale.

Distribuie:

Alte articole

Ai nevoie de un document ONRC?

Apasă pe butonul de mai jos pentru a obține un document instant.